25 Mart 2013 Pazartesi

Kurabiye Tarifleri, Marmelatlı Kurabiye


Kurabiye İçin Malzemeler
125 gram Kadar Margarin
2,5 Su Bardağı Kadar Un
Yarım Su Bardağı Kadar İnce Çekilmiş Fındık
Yarım Su Bardağı Kadar Pudraşekeri
1 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Kadar Vanilya
1 Çay Bardağı Kadar Kabartma Tozu
5 Yemek Kaşığı Kayısı Marmeladı
Yeteri Kadar Tarçın ve Pudraşekeri (Kurabiyenin Üzeri İçin)
Marmelatlı Kurabiye
Marmelatlı Kurabiye
Kurabiyenin Hazırlanışı
Kurabiye hamuru için ununuzu yoğurma kabının içerisine iyice eleyin. Ardından margarini ısıtıp eritin. Elemiş olduğunuz unun ortasını açıp içerisine yumurtayı, pudraşekerini, eritmiş olduğunuz margarini, vanilyayı, fındığı ve sonra olarak kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun. Hazırlamış olduğunuz hamurdan fındık büyüklüğü kadar toplar hazırlayıp önceden yağlamış olduğunuz fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış olan fırınınızda 180 dereceye kadar 20 dakika kadar pişirdikten sonra kurabiyeleri soğuyana dek bekletiniz. Soğumuş olan kurabiyeleri ikişer olarak alt kısımlarına marmelat sürüp sürmediğiniz kısımlarından birbirlerine yapıştırınız. Son olarak kurabiyelerin üzerlerine pudraşekeri ve tarçın serpiştirerek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder