25 Mart 2013 Pazartesi

Kek Tarifleri, keklerin yapılışı,Üç Renkli Topkek tarifi


Malzemeler:
  • 2 adet yumurta (oda ısısında)
  • 1 su bardağına yakın tozşeker
  • yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ
  • 3/4 su bardağı (1 bardaktan iki parmak eksik) süt
  • 2-2 buçuk su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • vanilya
  • ayrıca
  • 7-8 dal ıspanak
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1-2 yemek kaşığı su
  • 1-2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • arzuya göre üzerine serpmek için iri kristal tozşeker
Yapılışı:
  1. Ön hazırlık olarak yıkanmış ıspanak yapraklarını doğrayıp yağda sönene kadar hafif soteleyin. El blenderi ile 1 yemek kaşığı kadar su ilave edip dar bir kapta püre haline getirin.
  2. Yumurtaları ve tozşekeri mikserle iyice kabarana kadar çırpın.
  3. Sıvıyağı çırpmaya devam ederken ekleyip karışana kadar çırpmaya devam edin.
  4. En son kabartma tozu ve vanilya ile birlikte elenmiş unu ilave edip düşük hızda birleşene kadar karıştırın.
  5. Kek hamurunun üçte birini bir kaba alıp ıspanak püresi ile karıştırın püreniz cıvık ise kıvamını tekrar toparlamak için 1-2 yemek kaşığı un ilave edip hafif karıştırın.
  6. Kalan hamurun yarısını başka bir kaba alın ve kakaoyu 1 yemek kaşığı su ile birlikte ekleyip tekrar karışana kadar karıştırın.
  7. Kağıt serilmiş muffin kalıplarınıza önce ıspanaklı harcı paylaştırın. Ardından sade hamuru ve en son kakaolu hamuru kalıplara paylaştırıp üzerlerine iri tozşeker serpiştirin.
  8. Isıtılmış 170C dereceli fırında kabarıp dışı kıtırlaşana ve içini çekene kadar pişirin. (Yaklaşık 35 dakika)
  9. Bütün fırın kalıbı kullanıyorsanız topkeklerinizi 3-4 dakika sonra kalıptan çıkarıp ters çevirerek soğumaya bırakın ve servise hazır hale getirin.*
*Ispanak ilave edilmiş hamurun içini çekmesi sürebileceği için soğurken çökmemeleri için ters çeviriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder